قانون امر به معروف و نهی از منکر 94

قانون امر به معروف و نهی از منکر 94

نسخهٔ ۱.۰
۵۰۰۰ تومان
نصب +۵۰
دسته‌بندی کتاب‌ها و مطبوعات
حجم ۲ مگابایت
آخرین بروزرسانی ۲۱ تیر ۱۳۹۴
قانون امر به معروف و نهی از منکر 94

قانون امر به معروف و نهی از منکر 94

تیم وکلا و تیم حرفه ای
نسخهٔ ۱.۰
۵۰۰۰ تومان
نصب +۵۰
دسته‌بندی کتاب‌ها و مطبوعات
حجم ۲ مگابایت
آخرین بروزرسانی ۲۱ تیر ۱۳۹۴
مشاهده‌ی نتایج بررسی آنتی‌ویروس

تصاویر برنامه

معرفی برنامه

جزئیات بیشتر

تخصص افتخار ماست.


تیم وکلا با کادر مجرب و زبده در جهت ارتقای اطلاعات حقوقی برای کلیه افراد اعم از حقوقیون و سایرین ، این برنامه ها را تدوین میکند .


برای دیدن سایر برنامه های    تیم وکلا     لطفا بر روی تیم وکلا درج شده زیر عنوان برنامه کلیک کنید و یا در فاصله بین درج نظر و توضیحات این برنامه در قسمت برنامه های دیگر توسعه دهنده ، سایر برنامه های تیم وکلا را مشاهده فرمایید.


 


این برنامه شامل :


طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر که با اصلاحاتی در جلسه 23 فروردین 1394 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، در شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با توجه به اصلاحات به عمل آمده مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
 


به موجب این قانون، از جمله:


* امر به معروف و نهی از منکر، دیگر جرم نیست.(بعضاً برخی قضات به استناد اینکه «امر به معروف و نهی از منکر» قانون ندارد معتقد بودند: «پس امر به معروف غیرقانونی است»!، و از همین رو برخی رفتارها مثل تذکر به بانوان را به عنوان مزاحمت برای زنان جرم انگاری می کردند!)


* برخی شرایط و کیفیات امر به معروف و نهی از منکر(نه همه ی آن ها) تدوین شده است.(تا دیگر کسی مدعی نشود امر به معروف و نهی از منکر قانون اجرایی ندارد).مثل معین کردن معروفات و منکرات (احکام شرعی و قوانین حکومتی)، جواز نهی از منکر «زبانی» برای عموم، ممنوعیت نهی از منکر «عملی» برای عموم مردم، ممنوعیت توهین، افتراء، ضرب و جرح در جریان امر به معروف، مشخص شدن قلمرو حریم خصوصی
* مجازات کسانی که متعرض آمران به معروف و ناهیان از منکر شوند چه از سوی کسانی که مخاطب امر و نهی هستند و چه از طرف کسانی که قصد دارند از طریق توهین، تهدید، ضرب و جرح و ... مانع اقدام آمر به معروف و ناهی از منکر شوند ، تشدید شده است.(البته صرف مزاحمت برای آمر به معروف مثلا از طریق اعتراض کلامی  جرم نیست)
* حق امر به معروف و نهی از منکر در برابر مدیران و مقامات و مسئولان صریحاً به رسمیت شناخته شده است.
* مدیرانی که از اختیارات قانونی خود برای مقابله با امر به معروف و نهی از منکر سوءاستفاده کنند(مثلا مدیری که کارمند ناهی از منکر را توبیخ کند یا کسر حقوق یا تنزل مقام بدهد) به شدت تنبیه می شود. 
* قوه قضاییه مکلف شده که شعب ویژه ای برای رسیدگی به این جرائم(جرم علیه آمران به معروف و ناهیان از منکران) اختصاص دهد تا رسیدگی به پرونده های آن ها تسریع شود. 
* آسیب دیدگان در جریان امر به معروف و نهی از منکر مشمول قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران قرار می گیرند.
تذکر) اصل امر به معروف الهی و خطاناپذیر است اما برخی از کم و کیف ها و جزئیاتی که در این قانون آمده، ساخته و پرداخته تدوین کنندگان قانون است و مثل همه ی قوانین دیگر ممکن است دارای عیوبی باشد که به ضرورت و حقانیت اصل قانون اشکالی وارد نمی کند و  باید به تدریج اصلاح شود. 
خلاصه اینکه اقامه امر به معروف و نهی از منکر آن قدر اهمیت دارد که به عنوان یکی ادله شرعی در توجیه ضرورت تشکیل حکومت اسلامی به آن استناد می شود.یعنی اگر امر به معروف و نهی از منکر را کنار بگذاریم آنگاه اصل ضرورت وجود حکومت اسلامی زیر سوال می رود.حال که حکومت اسلامی به بخشی از وظیفه ی خود عمل کرده و موانع اقامه ی این فریضه ی حیات بخش را از پیش روی ما برداشته، اکنون دیگر این ماییم و این میدان امتحان.می توانیم با دست خود حیات طیبه دنیا و آخرت خود را بسازیم یا فریضتین را واگذاریم و به خفت دنیا و آخرت دچار شویم آنگونه که مومنین در عصر معاویه و یزید و سلاطین جور مبتلا شدند یا در همین عصر پهلوی.


 


منابع :


در خود برنامه درج شده است.


 


کلمات کلیدی :


قانون - آیین دادرسی - حقوق- وکالت - کارشناسی ارشد حقوق - قضاوت - سردفتری - مشاوران - قوانین - وکیل - حقوقی - کیفری - جزایی - قضایی - ماده 187 - قوانین - ماده قانونی - دادگاه - دادگستری - مرجع قضایی

نظرات کاربران - ۵ رأی
۵ از ۵
۵
۴
۳
۲
۱