لغت نامه دستیار طب سنتی

لغت نامه دستیار طب سنتی

نسخهٔ ۳.۰ Stable ۳
۱۵،۰۰۰ تومان
نصب +۱۰
دسته‌بندی پزشکی
حجم ۸ مگابایت
آخرین بروزرسانی ۲۱ اسفند ۱۳۹۵
لغت نامه دستیار طب سنتی

لغت نامه دستیار طب سنتی

ندای سلامت با طبیعت
نسخهٔ ۳.۰ Stable ۳
۱۵،۰۰۰ تومان
نصب +۱۰
دسته‌بندی پزشکی
حجم ۸ مگابایت
آخرین بروزرسانی ۲۱ اسفند ۱۳۹۵
مشاهده‌ی نتایج بررسی آنتی‌ویروس

تصاویر برنامه

معرفی برنامه

جزئیات بیشتر

 


لغت نامه دستیار طب سنتی


به انضمام  کتاب اوّل قانون در طب سینا



لغت نامه طب سنتی نرم افزار کتاب اول قانون (امکانات جانبی )بالغ بر هفت هزار لغت با شرح تفصیلی هرلغت میباشد .



نرم افزار کتاب اول قانون در طب سینا با اقتباس از کتاب جامع قانون در سینا با ترجمه مرحوم دکتر شرفکنیدی تهیه و تنظیم گردید .



عناوین این نرم افزار شامل چهار فصل مرتبط با کتاب اول و به انضمام ۲۴ فصل مرتبط با واژه نامه همیار طب سنتی است .



بعضی از عناوین شامل :



علم طب و ارکان طبیعی



بیماری ها علل و علاپم



بهداشت و جلوگیری از بیماری ها



بیماری های عمومی و انواع درمان و نسخ طبیعی


ساختار و محتوای قانون 


این کتاب عظیم بیش از یک‌میلیون کلمه دارد و شامل پنج بخش (کتاب) است که هریک به چند «فن»، «تعلیم»، «جمله» و «فصل» تقسیم می‌شود. پنج بخش کتاب عبارت است از: کلیات طب، ادویهٔ مفرده، امراض مخصوص اعضاء، امراض عمومی بدن، و ادویهٔ مرکبه.
 بوعلی در کتابِ یادشده سعی بلیغی در تعریف الفاظ طبی به‌گونه‌ای منطقی کرده و در تقسیم موضوعات و شرح مطالب نیز از روشی منطقی پیروی کرده‌است. قانون را باید ترکیبی علمی از تجارب بالینیِ بوعلی، آثار و تعالیم جالینوس و بقراط و ارسطو و نوشته‌های پزشکان ایرانی و مسلمان پیش از خود، چون رازی، ابن ربن طبری و ابوسهل مسیحی دانست.


کتاب قانون را بزرگترین سند پزشکیِ جالینوسی می‌دانند، ولی مسائل نظریِ ارسطویی بر این اثر ارزشمند مسلط است. بوعلی در تشریح به ارسطو استناد می‌کرد. وی مبانی کلی طب را برپایهٔ آرای جالینوس، و داروگیاه‌شناسی‌اش را بر اساس نوشته‌های دیوسکوریدس (داروگیاه‌شناس نامدار یونانی در قرن نخست میلادی) توضیح داده‌است.


بوعلی به طب نظری و عملی نظر داشته‌است. وی در آثار طبیِ خود و به‌ویژه در قانون، تعالیم عملی و بالینی را در قالب تعریف‌های نظری و علمی بیان کرده‌است. مشاهدات بالینیِ قانون را می‌توان با مفاهیم تجربیِ بالینیِ الحاوی مقایسه کرد. ابن سینا، رازی را شایستهٔ نام پزشک و حکیم نمی‌دانست، اما عملاً بسیاری از روش‌های درمان و کار تجربی خود را از الحاوی رازی آموخته‌بود.


بوعلی در شرح داروهای مفرد و قراباذین، نخست ماهیتشان را ذکر می‌کند و بعد نوع عالی و دانیِ آن را شرح می‌دهد. اکثر داروهای ذکرشده از داروهای گیاهی یا حیوانی است. او از مواد معدنی و ترکیبات شیمیایی نیز در داروسازی استفاده می‌کرده‌است؛ ازجمله طلا، سرب، نقره، سفیداب، گوگرد، ‍‍زرنیخ، لاجورد، و زنگار.


ابن سینا، ضمن توصیف کارکرد این مواد، اطلاعات جالبی نیز دربارهٔ شیمی غیرآلی بیان کرده‌است. در کتاب اولِ قانون، برخی اطلاعات دربارهٔ طرز آزمایش مواد دقیقاً آمده‌است؛ ازجمله شرح تصفیهٔ آب هنگام مسافرت.


بوعلی سینا در قانون به نکات خاصی اشاره می‌کند که پیش و حتی پس از آن دوره، به آنها توجه چندانی نمی‌شده‌است.


ندای سلامت با طبیعت


مهندس سید رحمت الله انصاری


ansari110.com


 


 


 


 



 


 


 

نظرات کاربران - ۱ رأی
۴ از ۵
۵
۴
۳
۲
۱